17 mei opening: The joke is on me


Kom langs tijdens de opening van de duo expositie boven in het pand.

Wanneer: 17 mei om 19.30

Een expositie met Jan-Pieter ‘t Hart en Romar de Bonte

Over de Expo
De objecten en de relatie met hun context zijn in conflict, tonen vervreemding of zoeken een nieuwe omgeving of gedaante. Gaat het om de clue, de ironie, de aandacht voor het vanzelfsprekende, het begrijpen van een referentie, of slaat de grap terug en is het wat het is? We kunnen het wel proberen, maar the joke is on me.

Romar de Bonte
Ik wil graag álles kunnen begrijpen, tegen beter weten in. Ik heb veel gezocht naar een manier om dat te doen, maar het lukt vooralsnog niet. Ik ben dan ook geen filosoof, ik ben gewoon iemand die er ook maar wat van probeert te maken. Mijn kunstenaarschap is een manier om met dit onvermogen om te gaan. Het bevindt zich ergens tussen de filosofie, pseudo-intellectualisme en dagelijkse situaties waarin ik problemen uit mijn onderzoek in herken. Het uit zich vooral in sculptuur, installatie, video en tekst. 

Jan-Pieter ‘t Hart
In mijn werk onderzoek ik de constante vloed van informatie en externe stimuli en hoe hiermee om te gaan. Ik ben geïnteresseerd in de grens tussen functie en functieloosheid, in wat er gebeurd wanneer objecten, ruimtes en referenties ontleed, gedecontextualiseerd en opnieuw toegeëigend worden.

Meer nieuws